De reis naar het einde van de wereld..

7 december, de wekker gaat en de zenuwen gieren…De tassen worden nog georganiseerd terwijl mijn moeder tussen onze benen door met de stofzuiger rent. Wim zet onze laatste spulletjes in zijn auto en dan is het tijd om afscheid te nemen van ons geweldige plekje in het bos van Lieshout. Terwijl we met de bus wegrijden en uitgezwaaid worden stromen de tranen over mijn wangen. Het loslaten van alles wat je liefhebt doet zeer. De rit naar Schiphol is een rit in stilte. Beiden in onze eigen gedachten glijden de kilometers voorbij.

fietsen inchecken

Het inchecken van onze spullen verloopt soepel en met de belofte dat onze fietsen als zijn eigen vrouw worden behandeld gaan wij gerust naar het GWK om het buitenlands geld op te pikken.En dan..zoveel mensen die wij liefhebben verzamelen zich om ons heen. We drinken een biertje en de lach wordt afgewisseld met een traan. In colonne lopen we naar de vertrekhal. Pim en ik hand in hand voorop. Voor de douane pakken we ze allemaal nog even goed vast.

knuffel

Hartverwarmend op reis gaan zo. Na twee biertjes stappen we het vliegtuig in en wanneer de wielen van de grond gaan stromen de tranen weer. Letterlijk het moment van loskomen grijpt me aan. Dubbel in het precieze moment van loslaten van het oude en opstijgen naar het nieuwe. De vlucht met KLM tot Buenos Aires is top. We landen op tijd en gaan direct door om onze bagage en fietsen weer op te halen en in te checken richting Ushuaia. Met maar drie uur tot de volgende vlucht vertrekt zit de tijdsdruk er goed op. Het ophalen gaat prima, en dan…het inchecken van onszelf en de bagage is geen enkel probleem, het lijkt erop dat we even rustig kunnen eten en opfrissen. ” Loopt u even mee met de fietsen?”. We worden via een nauw gangetje naar een plek gebracht met douane beambten, politie, logistieke mannen en onze fietsen. De fietsen passen niet door de scanner, en dus volgens hen…KUNNEN ZE NIET MEE! We vragen ze wat wij kunnen doen, de dozen open, fietsen eruit maar het is helder dat wij ons er niet mee mogen bemoeien. Er worden mensen bijgeroepen en ze staan druk ruzie te maken. Het huilen staat me nader dan het lachen. Ik leg ze in het Spaans uit wat wij van plan zijn en waarom deze fietsen heiligdommen zijn. Tot twee keer toe moeten wij de doos open maken en worden onze fietsen kaal door de scanner gehaald. En nog zijn ze niet tevreden. De doos willen ze ook door de scanner?! De tikkende minuten zijn opgelopen tot een uur en per minuut stijgt onze hartslag. Er wordt nog een half uur langer ruzie gemaakt en uiteindelijk krijgen we fiat. We tapen de dozen weer goed dicht en ze worden meegenomen, op hoop van zegen. De vlucht naar Ushuaia is adembenemend, het landschap van Chili en Argentinië glijdt onder ons door en we mogen voor het eerst de majestueuze Andes aanschouwen. Touch down Ushuaia, 25 uur na vertrek van Schiphol.

schiphol

De bagage gaat goed en dan de fietsen..het goede nieuws is dat ze er zijn. Het slechte nieuws is dat ze mijn fiets uit de doos hebben laten vallen. Mijn bagagerek en stuurpen hebben de klap opgevangen en dat is niet te missen. Direct zoeken we een beambte van Aerolineas Argentinas op en na anderhalf uur geven we het op dat deze mensen ons verder gaan helpen. Zij verwijzen ons terug naar KLM omdat daar de dozen zijn ingecheckt en durven zelfs te beweren dat wij dus niet kunnen bewijzen dat deze fietsen met dezelfde vlucht zijn aangekomen. Om mijn antwoord dat ik inderdaad zelf door de lucht ben komen vliegen op mijn fiets kon niemand meer lachen. En dan besluit je oververmoeid, hongerig en helemaal bekaf om met twee taxi’s naar je huisje op Ushuaia te gaan. Waar we ontzettend gastvrij ontvangen zijn door Natalia. Dozen naar binnen, skypen met de ouders, een halve hamburger eten en naar bed…..morgen ziet de wereld er totaal anders uit. Reizen naar het einde van de wereld zonder ellende is hetzelfde als een het missen van de kater na een goed feestje!


Comments

35 responses to “De reis naar het einde van de wereld..”

 1. …wat een verhaal… Ellen ik hoop dat je fiets weer in orde komt!….

  1. Hakuna Matata Shelley!! Dikke kus

 2. En dan heb je uiteindelijk een van de lastige hobbels overwonnen. Met oversized luggage naar Zuid Amerika. Heb er ervaring mee. Maar jullie zijn compleet met bagage en fietsen. Nu alleen nog de grensovergangen 😉 Geniet van ieder moment. hugzzz

  1. We waren inderdaad super blij dat ze er in ieder geval waren!!

 3. Gelukkig, jullie zijn er…samen met de fietsen.
  En de rest, gaat helemaal goed komen dankzij jullie doorzettingsvermogen.

  Succes met acclimatiseren en de eerste meters op de fiets in jullie nieuwe avontuur.

  1. De eerste meters waren schittert Monique, afzien en schitterend!

 4. Inderdaad wat een verhaal. Maar de laatste opmerking staat voor jullie positieve instelling, houden zo.
  Ga jullie verhalen met plezier lezen. Geniet ervan en heel veel succes!! Grt Patrix

 5. Corry van Nunen Avatar
  Corry van Nunen

  En Nu kan het genieten beginnen. Succes. Grt. Frans en Corry

  1. Dank, dat is ook zo!

 6. WOW in het eerste stuk voel je de emotie en in het 2e gedeelte over de fietsen merk je de machteloosheid en het ongeloof. Ik hoop dat het met je fiets helemaal goed komt, maar met jullie positieve instelling komt ook dit vast goed! Succes maar vooral: GENIET

  1. Dat laatste beloven we plechtig!

 7. Norbert Haans Avatar
  Norbert Haans

  Hi Pim en Ellen het begin is gemaakt you’re on te road! Na een tijd van loslaten komt nu de periode van ervaren en omarmen. Pim je hebt klasse kerel om een aanzoek zo te timen respect! Proficiat voor jullie samen wat een begin van een ervaring. Samen de toekomst in. Have fun ik trek nu ff een flesje open op jullie geluk! Mvg Norbert

  1. HI Norbert, Wat een mooie reactie!! We hopen dat ie smaakt, wij blijven er ook maar op proosten hierzo! Lieve groeten van ons.

 8. Sjongejongejonge. Hpelijk is het met de fietsen weer in orde gekomen. Ben zeer benieuwd naar het verdere verloop. Iets over mezelf. Van m’n 60e tot mijn 68e jaar heb ik door Europa gezworven met de fiets vol bagage, eten en tent, soms met 2en maar meestal alleen. Alleen heb je immers maar 1 probleem, luidde mijn slogan. Ook heb ik ‘t fietsverhaal van Rotterdam naar Singapore van Henk Dillen, gevolgd. Dus ik weet ‘n beetje van wat jullie (gaan) beleven.

  Ik wens je heel veel succes, gezondheid, verstand en kracht en wacht op het volgende bericht.

  Groeten,
  Joop Martinali.

  1. Hoi Joop, wat ontzettend leuk om van je te horen dat je ons volgt. En wat bijzonder je verhaal…fiets je nu niet meer dan? Dank voor je lieve wensen, we houden je op de hoogte!

 9. Jaap Kiel Avatar
  Jaap Kiel

  Geweldig, dit hoort er helemaal bij. Allerlei obstakels, emoties, het afscheid nemen en het loslaten etc etc.

 10. Wat ‘n verhaal! Nu al! De eerste hindernissen getrotseerd. En nu lekker samen genieten van de vrijheid. Geniet ervan jongens!

  1. Dank Joris, de eerste biertjes zijn erop gedronken!

 11. Leon van de Vondervoort Avatar
  Leon van de Vondervoort

  Jullie zijn er! Gewoon een lange neus trekken richting al die ambtenaren ….

  1. Dat gaan we onthouden…!

 12. Wat een start zeg! Adventure it is. En zoals jullie weten; “zonder wrijving geen glans”, althans dat zeggen ze…. Enjoy!

  1. Zo is het Joyce! Kus erop

 13. Jullie avontuur leest als een spannend boek. Ik kan niet wachten om aan het volgende hoofdstuk te beginnen.
  Op jullie google maps heb ik al meegekeken om n idee te krijgen waar jullie zitten. Het is indrukwekkend met de bergen op de achtergrond. Hier heeft naast Pim, ook Frits een aanzoek gedaan aan Kees, ik geloof dat ook zij “ja” heeft gezegd ;-), van harte gefeliciteerd met jullie verloving. Have lots of fun. Ingeborg&Erwin

  1. HI Ingeborg, wat heerlijk die kippenliefde! Knap hoor van Frits, Keesje is een eigenwijze dame;-). Zo fijn om van je te horen…xxx

 14. Hans Verbeek Avatar
  Hans Verbeek

  Wat een avontuur, nu al. Al dat gedoe met de fietsen. Succes met het volgende avontuur

  1. Het avontuur is van start!

 15. Gidi en Nelly Steenbakkers Avatar
  Gidi en Nelly Steenbakkers

  EN NOU MAAR HOPEN DAT JE REIS GOED EN VEILIG VERLOOPT

 16. Prachtig hoe je de emotie meeneemt op reis een genot om te lezen.
  Jullie zijn mijn helden.
  Ach en jullie hadden zelf toch ook niet verwacht dat het meteen soepel en gesmeerd zou gaan.
  Ik drink er een bier op vandaag.
  Later.

  1. Dat hadden we zeker niet Thor! Dank lieverd. xx

 17. Annemarie Avatar
  Annemarie

  Hoi …..
  Het begint al boeiend……. En blijf jullie volgen. Heel veel geluk en mooie momenten!!!!
  Veel succes.
  En wel goed blijven poetsen Ellen hahaha 🙂

  Lieve groet Annemarie

  1. Hahaha!! Ik doe zo ontzettend mijn best Annemarie, vandaag de eerste douche in drie dagen;-)

 18. Never a dull moment 😉
  Jullie zijn er.
  enjoy !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *