Adres onbekend

IMG_4713Het begon met het indienen van de ontslagbrieven. Op papier het moment dat je besluit je professionele passie voor een “tijdje” achter je te laten. Met de verkoop van onze auto’s en het inpakken van de eerste boeken in dozen is het fysieke loslaten begonnen. De laatste weken stonden in het teken van afronden. Werk, huisje opleveren, familie, collega’s vrienden en mijn dierbare kippies. De liefste kleine knuffelmeisjes hebben een nieuw paleisje gevonden met een heuse ” kippenoma” erbij. Dat afscheid viel oprecht ontzettend zwaar. En gelukkig kreeg ik dagelijks berichten van knuffelsessies met de nieuwe gelukkige eigenaresse. Beiden werkten we met veel plezier en passie voor het Catharina ziekenhuis en Thaeles. En daar kwam het bommetje, de gezondheid van Pim. Met twee artsen in overleg en 90% kans op een operatie kregen we letterlijk even geen adem meer. Allebei direct naar huis en al vrij snel viel ons besluit om ons te blijven richten op 7 december en dan maar in wonderen te geloven. Met een borrel in de kroeg nam ik afscheid van mijn klanten en collega’s.

foto 3-2

Uiteraard in de Vooruitgang waar Pim en ik elkaar voor het eerst aankeken! Compleet verrast met het Lieve Ellen lied dat door de Feliciano’s live werd gespeeld. Dezelfde ochtend waren we nog aan het proefskypen met Oma van de Laar. Een kushand van mij werd door haar liefdevol beantwoord met een kus vol op het scherm van haar Ipad! Twee dagen later ons afscheid van vrienden en familie. Het bos werd omgetoverd tot feestlocatie met brandende vuren, een tap en heel veel lieve mensen. En weer twee dagen later gaven we een kick ass lezing bij Cycle Trend in Nuenen.

foto-6 Op weg er naar toe beseften we hoe bijzonder het is dat wij in onze relatie dit soort dingen mogen doen. Voor een volle fietsenzaak namen wij de gasten mee in onze droom. Het verlossende nieuws, de operatie niet nodig en wij ontzettend blij. Op een haar na….! Tussen dit alles door werkten we nog fulltime en pakten we in de avond onze spullen verder in. Ons bezit is teruggebracht tot een paar bananendozen die op zolder bij mijn ouders staan. En toen onze laatste werkdag, beiden geëmotineerd dronken we bij Thaeles nog een borrel. ” En nu zijn wij het”. Na een biertje bij Croy vielen we doodop ons bed in, moe van de rollercoaster van aflopen weken. Met nog 7 dagen tot vertrek dachten we rustig te kunnen afronden richting vertrek…niet dus! De tweede dag wiste ik ” per ongeluk” al mijn contacten uit mijn mobiel, de derde dag bleken de fietsdozen die al weken klaarstonden zes maten te klein te zijn voor onze fietsen en duurde het 6 uur voordat we de juiste dozen thuis hadden staan. Wat ons dat kostte, heel veel energie en kostbare tijd die we wilden besteden aan de mensen die we liefhebben. Na een heerlijke surprise middag met de familie van Pim kwamen we savonds thuis. ” Ik heb ook nog een surprise voor je, ga maar even zitten” . Met mijn jas nog aan ging ik zitten en pakte Pim een klein cadeautje. Bij de eerste aanblik begon het te gieren in mijn lijf, want elke vrouw weet het wanneer ze het ziet. Al knielend met prachtige woorden ronde hij af met de vraag der vragen en mijn antwoord; volhartig JA! In deze verbondenheid trokken we erop uit naar de gemeente om ons uit te laten schrijven. ” Waar gaat u naartoe verhuizen in het buitenland?” vroeg ze. Waarop we antwoorden dat we gingen reizen van Argentinië naar Alaska..” oohhh, dan vul ik in..adres onbekend”.


Comments

26 responses to “Adres onbekend”

 1. Há Pim en Ellen, Goed aangekomen? Fietsen uitgepakt? Bezig op mijn laptop plopte er een bericht van Pim&Ellen binnen! Yes! Het zijn een paar drukke en hectische weken geweest voordat jullie konden vertrekken richting Schiphol. We hopen dat het goed blijft gaan met jullie.
  Knuffels van ons..

  1. Hi Anja, dat hopen wij ook;-)…tot nu toe wel en morgenvroeg ploppen we weer op in je scherm!

 2. Gefeliciteerd met alles wat jullie beschrijven. Geniet van elkaar, de reis, het leven, van alles!

 3. Helemaal te gek wat jullie gaan doen! Ik zal jullie volgen via het blog, met toch wel enige jaloezie

 4. Heel veel succes, geluk en plezier. Mooie dingen beleven. Ik volg jullie xx

  1. Hi Eric, wat leuk om hier van je te horen! Binnenkort de volgende blog!

 5. Mooie blog. Wat een achtbaan op de toppen van bergen emoties! Geniet van het begin.

  1. Zo is het Harm! Dikke kus

 6. Carlijn Krielaars Avatar
  Carlijn Krielaars

  Pim en Ellen proficiat!!! Een aanzoek! Wat een prachtig einde hier voor een mooi begin in “the great unknown”.
  Pas goed op elkaar en geniet van het “loszijn”. Dat is iets wat niet veel mensen jullie gaan nadoen. Alle respect.
  Warme knuffel!

  1. Dank lieve Carlijn!

 7. Anne-Marie Avatar
  Anne-Marie

  Hi Ellen en Pim,
  Veel aan jullie gedacht de afgelopen dagen. Niet de hele dag hoor maar zo met vlagen als ik in de tuin liep of bij onze kippetjes was. Een heel groot avontuur.
  Fijn dat jullie goed zijn aangekomen en hopelijk is de reis ook goed gegaan. Kunnen jullie nu na de hectische weken ook nog wat ontspannen daar? Wanneer vertrekken jullie vanuit daar met de fiets in ieder geval richting het noorden?
  Wat heel fijn is dat we jullie toch een beetje kunnen volgen en als het ware meereizen met jullie fietstochtje……
  Tot de volgende mail….
  Liefs van Wil & Anne-Marie

  1. Hoi lieverds, we zijn goed aangekomen en heerlijk bijgeslapen na een reis van 30 uur. Morgen gaan we van start!! Heel veel dikke kussen..Ennnn..hoe is het met het pootje van je kipje afgelopen?

 8. Hallo Ellen en Pim,
  Leuk om al in de ochtend jullie eerste nieuws te leze n hoop dat de vliegreis en uitpakken van bagage goed is gegaan en de nieuwe start in je leven te beginnen. Heel veel succes en geluk de komende tijd.
  Noortje (toeschouwer Cycle Trend)

  1. Hoi Noortje, wat leuk je reactie! De volgende blog alles over de Reis naar het einde van de wereld, let maar op;-). En dank voor je komst naar Cycle Trend was voor ons super!

 9. JAAA! en eindelijk is het dan zover! na alle hectiek, afsluiten, opruimen en afscheid zitten jullie daar dan! Rust, avontuur, tijd voor jezelf en tijd om na te denken. Heerlijk! Gelukkig is het 2016 en hebben we media als internet, skype en whatsapp. Zo kunnen jullie ons op de hoogte houden van jullie avonturen. Want deze lezen we graag. Pim en Ellen, gefeliciteerd! Gefeliciteerd met elkaar en met de reis, zolang ik jullie ken is dit al jullie plan. Een droom die uitkomt, geniet met volle teugen en houdt ons zo nu en dan op de hoogte!

  1. Beloofd schoonheid! De eerste empenada’s gingen er op het vliegveld van Buenos Aires al in en uiteraard konden we toen maar aan 1 iemand denken;) xx

 10. Lieve Ellen en Pim,

  Wat een prachtig Blog! Wat hebben jullie nu al veel meegemaakt voordat de daadwerkelijke fietsreis is begonnen!
  Heb een machtig mooie tijd in “the great unknown”.
  Dikke kus X
  Shelley

  1. Dank lieve Shelley!

 11. Leon van de Vondervoort Avatar
  Leon van de Vondervoort

  Dag Pim en Ellen, ik ben nog altijd onder de indruk van jullie presentatie bij Cycle Trend. Wat een geweldig avontuur! Maak er iets moois van. Het grappige is dat ik op het einde van die avond aan Ellen vroeg of jullie zijn getrouwd. Vol ongeloof hoorde ik van niet. Hetgeen ik vanuit mijn werkervaring moeilijk kan bevatten. Mooi om nu te lezen dat dat toch goed komt of inmiddels is goed gekomen. En zoals ik die avond al zei: ik ben bij jullie terugkeer benieuw naar het verhaal dat jullie dan hebben. Groeten, Leon van de Vondervoort

  1. Hoi Leon, hahaha…dat klopt, moest ik later ook nog aan denken. En zoals gezegd het huwelijksfeestje in Nederland bij terugkomst nu heerlijk verloofd op reis!

 12. Hey bad ass bikers! Ik wilde eerst niet meteen reageren, maar bedacht me toen “dat eerste bericht is juist zo speciaal”. Het eerste bericht, het is begonnen, ze doen het echt! Dat eerste bericht van een groot avondtuur, een levensgebeurtenis, een prestatie, een serieus vertoon van lef! Waar ik al moet zuchten van een kort stukje naar de jumbo, gaan jullie naar de andere kant van de wereld. Ik zal minder zuchten onderweg naar de jumbo en doorzetten tijdens de spinning, als jullie niet opgeven (ook niet al het moeilijk wordt) en doorgaan tot het einddoel. Ik zal jullie volgen, steunen en aanmoedigen. Ik geloof in jullie, dus gas op die pedalen en leef jullie droom. xxx Kris

 13. Gidi en Nelly Steenbakkers Avatar
  Gidi en Nelly Steenbakkers

  Wat spannend ,veel geluk en goede reis,
  Gidi en Nelly steenbakkers Vernon, Canada

  1. Hoi Gidi en Nelly, pas maar op..we komen jullie kant op;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *