Viva la Mexico

7M1A6183

In San Cristobal word ik tegemoet gefietst door Edû waar ik uitgenodigd ben om te verblijven. Het is hier heerlijk fris in de bergen en het is weer eens lekker om een lange broek en een vest aan te hebben. Vanuit San Cristobal zal ik weer een stuk moeten afdalen en de westkust volgen om vervolgens de bergen van centraal Mexico in te kunnen duiken. Met het verlaten van de deelstaat Chiapas fiets ik een paar dagen later de staat Oaxaca binnen. De wegen meanderen enorm en langzaam maar zeker fiets ik omhoog de bergen in. De kilometers vorderen, maar wanneer ik s ‘avond op de kaart kijk, lijkt het er op dat ik nog steeds op de zelfde plek ben. Gevoel’s matig kom ik niet vooruit. Het landschap om mij heen veranderd. De groene jungle is verdwenen en alles is veel droger geworden. De bomen worden schaarser en maken plaats voor cactussen. Oaxaca staat ook wel bekend om zijn Mescal stokers. Mescal is een drank die net als Tequila van een vetplant wordt gemaakt. Lokale families stoken het traditiegetrouw hier in de achtertuin.  Je kunt hier je plastic fles laten vullen met mescal. Vaak voor nog minder als wat een fles water kost hier. En het is heel goed te drinken. Helaas moet ik meer berg op als berg af en moet ik het vaak aan mij voorbij laten gaan. Het toerisme heb ik voor mijn gevoel ver achter mij gelaten. De dorpen zien er heel oud uit en zijn veelal zelfs verwoest. Door de aardbeving van afgelopen September heb ik me laten vertellen. Het is rustig op de wegen, net als in de dorpjes waar ik door heen fiets. Iedereen is nieuwsgierig naar wat ik kom doen op mijn fiets en ze willen allemaal even een praatje maken. In Chiapas was dat wel anders.  Niemand wilde daar gefotografeerd worden, hier gelukkig wel. Hier alvast wat foto’s. Binnenkort meer!

7M1A61887M1A62057M1A62187M1A62307M1A62247M1A6235-bewerkt 7M1A63737M1A63797M1A6087-bewerkt7M1A63747M1A6386-bewerkt7M1A60897M1A60797M1A63857M1A6381-bewerkt7M1A61987M1A6040

 

 


Comments

13 responses to “Viva la Mexico”

 1. Noortje Avatar
  Noortje

  Hoi Pim,
  Mooie foto’s top, fijn dat het goed met je gaat en gelukkig op tijd weg uit Guatemala
  Succes met het vervolg van je route.
  Groetjes Noortje

 2. Mieke Avatar
  Mieke

  Hallo Pim,

  Wat een prachtig verhaal weer en fantastische foto’s.

  Liefs Pap en Mam.XXXX

 3. Carola Avatar
  Carola

  Pim, je hebt het weer mooi vast gelegd! En niet te veel van dat goedje drinken he, dan lijken de km’s nog langer;)

 4. Karin Avatar
  Karin

  Hola Pim, mescla…dat is toch ècht niet te drinken blehhhh Geen wonder dat je denkt dat je niet vooruit komt 😉
  Prachtige foto’s! Hoop dat je al weer wat meer kan genieten!
  Knuffel Karin

 5. Hans Verbeek Avatar
  Hans Verbeek

  Weer een fantastisch verhaal. Dat Guatemala vond ik maar niks. Volg je route en ik volg jou. Go Pim.

 6. Kim Blox Avatar
  Kim Blox

  Fijn weer iets van je te horen! Wat een mooie mensen kom je overal toch tegen, prachtig zoals je ze op beeld weet te vangen.. fiets veilig en genietend verder!

 7. Odiel Avatar
  Odiel

  Prachtige foto’s Pim, schitterende doorleefde koppen. En de natuur is ook mooi. Ik begrijp dat je geniet en blijf dat doen. Dank voor het meekijken.

 8. Linda Rijk Avatar
  Linda Rijk

  Hey Pim, ik zit nu bij de kapper in de verf en ik heb je laatste 5 verhalen gelezen..! Heftig man!! Ben blij dat je nog op je fiets zit! Geweldig mooi geschreven en prachtige foto’s, wat een beleving..! Zet hem op verder!

  Groetjes Linda

 9. Jacqueline Van Hees Avatar
  Jacqueline Van Hees

  Toppie!!!!
  Mexico is precies zoals ik me herinner. Perkamente doorleefde, bruingebrande hoofden, alsof de tijd daar stil staat.
  Piramides in overvloed, illegale goedkope drank. Haha, je hebt de tijd van je leven!!
  Owow.. wat is het genieten, vamos pimmos!!
  Enjoy! Je maakt het gelukkig goed.
  Tot later…
  Liefs, Jacqueline xx

 10. Sanne Avatar
  Sanne

  Hey pim, goed bezig man (gewoon blijven trappen)! Hele toffe foto’s

 11. Hey Pim
  Leuk weer van he te horen!
  Gr Mark

 12. Peter en Janine Avatar
  Peter en Janine

  Beste Pim,
  Zo’n gastvrijheid van de locale bevolking moet je toch bijzonder goed doen.
  Wederom prachtige foto’s van je.
  Veel succes met je verdere avontuur.
  We blijven je volgen.
  Groeten van Peter en Janine

 13. Peter en Janine Avatar
  Peter en Janine

  Beste Pim,
  Zo’n gastvrijheid van de locale bevolking, moet je toch bijzonder goed doen.
  Wederom prachtige opname.
  Veel succes met je verdere avontuur.
  Groeten van Peter en Janine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *